Michael og Marianne

Michael Vesterskov og Marianne Mortensen

Marianne Mortensen og Michael Vesterskov har efterhånden stået på scenen i mange år. De har gjort det hver for sig, med forskellige projekter, som skuespiller og musiker, og mange steder rundt om i landet. I 2005 fandt de sammen musikalsk med CD'en ”Du & jeg & månen”, og på den seneste CD fra 2014, ”Grib mig”, er Michaels rock og Mariannes viser smeltet endnu mere sammen i et fælles udtryk, som læner sig op af den musikalske tradition, som ligger i forlængelse af f.eks. Lisa Ekdahl, Bjørn Eidsvåg og Bo Kaspers Orkester.

Marianne Mortensen var allerede et stort teater- og musicalnavn mange år før hun musikalsk fandt sammen med Michael. Marianne havde længe begejstret publikum med sin stemme i store teater- og musicalopsætninger på både Det Ny Teater, Aalborg Teater, Gladsaxe Teater, Betty Nansen og nu som fast medlem af Mungo Parks ensemble. Det var derfor en glædelig nyhed for en trofast skare af hendes mange fans, da Marianne også besluttede sig for sideløbende med sit arbejde som skuespiller at fortsætte sin store passion for musikken i samarbejde med ægtemanden Michael Vesterskov.

Michael Vesterskov har siden tiden med bandet Westwood udgivet ikke mindre end 16 albums, bl.a. “The Stockholm Sessions” og “Længslernes Allé”. Michael har ved flere lejligheder samarbejdet med de svenske producere Mathias Blomdahl (Lisa Ekdahl) og Bebe Risenfors (Elvis Costello og Tom Waits). Desuden vil nogen måske huske Michaels single “Live For It All” i anledning af den internationale aidsdag og balladen “Bromzkij Garden” i samarbejdet med Trio Rococo. Michael udgav bogen ”I lænestolens dybe stille ro” i 2010 og i ’14 hans 2. bog: ”En sangskrivers søgen efter det dybe smil”.

Med sig har Marianne Mortensen og Michael Vesterskov fire top professionelle musikere:

Simon Toldam på keyboard har vundet et hav af priser og er udråbt til at være en af Skandinaviens mest spændende og roste musikere i den nuværende generation. Simon alternerer med pianisten...

Morten Pedersen som har sin egen kvintet og trioen The Mighty Mouse og har spillet med et hav af jazzkunstnere på klubber og festivaler i DK og Europa.

Samuel Hällkvist på guitar. Svensk guitarist, der som han selv siger: spiller ”med antydninger af jazz, country, støj og blomstrende kirsebærtræer”.I 2010 blev han årets jazznavn i Sverige./ Stephan Sieben ligeledes på guitar har sørget for at det musikalske fællesskab også har anerkendelse fra Danish Music Awards med ”Kostcirklens” album ”Annnars är det tyst”.

Klaus Nørgaard på bas har været bosat flere år i både Berlin og New York, og spillet med internationale navne der, og herhjemme med navne som Billie Koppel, Søren Dahl Quartet, Marilyn Mazur og Oscar Gudjonsson. En sjælden bassist, der tør og evner det enkle spil.

Knut Finsrud på trommer har de sidste 11 år været aktiv på den europæiske musikscene, og har medvirket på projekter, hvor han har improviseret på alt fra sten, vand, møbler og gamle bilvrag, til mere traditionelle studie/live jobs i Europa, USA, og Canada. Spiller bl.a. med Kira Skov.